• Behandeling fysiotherapie

 • Starten met een goede diagnose

  Voor een goede behandeling fysiotherapie, kijken we eerst wat er precies aan de hand is. Iedere klacht en ieder mens is immers anders. In de intake kijk ik hoe je gewrichten bewegen, voel ik uitgebreid aan de spieren en gewrichten en vraag ik je naar je dagelijkse bezigheden (werk, sport, belasting).

  Eventueel gebruik ik echografie om zichtbaar te maken waar het probleem zit. Je kunt daarbij zelf meekijken. Door dit na een paar weken nog eens te doen, kun je ook duidelijk het resultaat zien van de behandeling fysiotherapie.

  >> Meer over echografie

  Kijken naar de mens als geheel

  Als mens ben je niet simpelweg 'de som der delen'. Alle spieren, weefsels en gewrichten staan met elkaar in verbinding en hebben invloed op elkaar. Daarom kijk ik als fysiotherapeut altijd naar 'de mens als geheel'. Heb je bijvoorbeeld een verzwikte enkel? Dan kijk ik ook hoe het staat met je knie, heup of rug. Heb je lage rugpijn? Dan behandel ik ook de bilspieren. Door verschillende oorzaken te behandelen, krijg je beter en sneller resultaat en zorgen we dat de klacht niet terugkomt.

  Direct actie

  Als je pijn hebt of beperkt bent in je beweging, wil je vooral zo snel mogelijk beter worden. Daarom doe ik de intake en 1e behandeling fysiotherapie het liefst op 1 dag. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en gaan we direct met je klacht aan de slag.

  Snel minder pijn en makkelijker bewegen

  Oefenen doe je vooral thuis. Natuurlijk krijg je uitleg en instructie voor de oefeningen en als het nodig is help ik je te motiveren. Maar onze behandeltijd gebruiken we vooral om je pijn te verminderen en te zorgen dat je makkelijker kunt bewegen. Ik gebruik hiervoor verschillende technieken: o.a. massagetherapie, dry needling en medical taping. Zo kun je thuis beter, sneller en effectiever oefenen.

  >> Meer over Dry Needling

  >> Meer over Massagetherapie

  Meer weten over behandeling fysiotherapie?

  Wil je meer weten over de behandeling fysiotherapie of de sfeer proeven? Kom gerust eens bij ons langs. Je kunt altijd zo naar binnenlopen, een praatje maken of een kopje koffie komen drinken.

  >> Contact